Site Overlay

Via Ferrata Venes de Rojalons

Descobreix l’emoció única de conquerir la via ferrada Venes de Rojalons, una experiència subterrània i singular a Espanya. Encara que no sigui extensa ni arribi a alçades impressionants, aquesta via ferrada et desafiarà amb passos originals, posant a prova les teves habilitats i valentia.

Powered by Wikiloc

Com arribar a la via ferrada Venes de Rojalons

Parteix des de Montblanc en direcció a Rojals per la carretera TV-7042. Al voltant del quilòmetre 4, trobareu el petit poble de Rojalons a la vostra dreta, on hi ha espai per estacionar uns 5 cotxes. Segueix la carretera cap a Rojals durant uns 5 minuts fins arribar a un corriol a mà esquerra, marcant l’inici de la ruta d’aproximació.

Si preferiu estacionar més a prop, trobareu un petit estacionament per a tres cotxes uns 20 metres després del camí d’aproximació, a la vostra dreta.

Accés a la Via Ferrata Venes de Rojalons.

L’accés continua pel corriol durant uns 20 minuts fins a arribar a una bifurcació. Agafa el camí de la dreta, des d’on ja podràs veure la paret que marca el començament de la via ferrada. Un petit indicador en un arbre us guiarà en la direcció correcta.

El Recorregut de la Via Ferrata Venes de Rojalons

La via ferrada es divideix en dos trams emocionants. Al primer, enfrontaràs un K2 accessible i un desafiant K4 equipat amb preses d’escalada a l’inici. Trieu segons el vostre nivell per evitar dependre massa del cable de vida. Un pont peculiar vindrà després, obligant-te a agafar-te a la línia de vida si ets de baixa estatura.

Després del pont, afrontareu la primera dificultat: una caiguda que us posarà a prova, seguit d’un tram vertical que exigirà les vostres habilitats de braços. A continuació, enfrontaràs un mini pas de la fe que et recordarà la via ferrada Regina de Peramola, seguit d’una travessia amb clavilles per recolzar els peus. Poc després, una fuita ben senyalitzada et permetrà abandonar la via si decideixes fer-ho.

Si decideixes continuar, inicia el segon tram, que inclou una curta baixada amb ajuda de cadenes. Després de pujar novament, et trobaràs amb un segon pont, estil nepalès, de 12 metres, que et portarà a un nou tram vertical.

Arribaràs a la segona caiguda, on podràs optar per una nova fuita (K3) o enfrontar la caiguda curta però explosiva (K4). Baixa amb ajuda de cadenes i arriba a la cova, el punt culminant d’aquesta via ferrada. Es recomana portar frontal, ja que el terra pot ser relliscós. Després de travessar la cova, tria entre dues variants per sortir de la via ferrada.

L’opció fàcil (K3) és una xemeneia vertical, mentre que la difícil (K4) implica un tram estret on hauràs de treure’t la motxilla, seguit d’una xemeneia amb agafadors naturals i la necessitat d’utilitzar els peus per pujar en oposició. Aquesta darrera opció afegeix un toc divertit i emocionant per concloure la via ferrada.

Tornada i tancament.

Per al retorn, segueix les indicacions a terra marcades amb esprai gris un cop fora de la via. En aproximadament 10 minuts, arribareu a l’inici de la ferrada. Repeteix el mateix camí d´aproximació fins arribar al teu vehicle, tancant així aquesta increïble jornada plena de desafiaments i emocions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *