Site Overlay

Email màrqueting és útil a ecommerce?

El correu electrònic màrqueting s’ha convertit en una estratègia indispensable per a les empreses de comerç electrònic. Però és realment efectiu o simplement una pèrdua de temps i recursos? En aquest article, analitzarem si l’email màrqueting per a ecommerce és una estratègia que val la pena implementar.

Què és el correu electrònic màrqueting?

L’email màrqueting és una estratègia de màrqueting digital que implica l’enviament de correus electrònics a una llista de subscriptors amb l’objectiu de promocionar productes, serveis o esdeveniments. És una manera efectiva d’arribar directament a les bústies d’entrada dels teus clients potencials, brindant-te l’oportunitat de mantenir-los informats sobre les últimes ofertes i novetats de la teva botiga en línia. A més, l’email màrqueting us permet segmentar la vostra llista de subscriptors i personalitzar els vostres missatges d’acord amb els interessos i comportaments dels vostres clients.

Avantatges de l’email màrqueting per a ecommerce

El correu electrònic màrqueting ofereix nombrosos avantatges per a les empreses de comerç electrònic. En primer lloc, us permet establir una comunicació directa i personalitzada amb els vostres clients. Els pots enviar correus electrònics rellevants i adaptats a les seves necessitats específiques, cosa que augmenta les possibilitats que obrin i facin clic als teus missatges.

A més, és una estratègia rendible. No requereix grans inversions i ofereix un alt retorn de la inversió. Pots automatitzar les teves campanyes de correu electrònic i enviar missatges en funció d’esdeveniments específics, com ara aniversaris o aniversaris de compra, cosa que et permet mantenir una relació constant amb els teus clients sense gastar massa temps ni recursos.

Un altre avantatge és la capacitat de mesurar i analitzar els resultats de les campanyes. Podeu fer un seguiment de les taxes d’obertura, clics i conversions per millorar contínuament les vostres estratègies i obtenir millors resultats.

Estadístiques al comerç electrònic

Abans de decidir si és adequat per al teu negoci de comerç electrònic, és important conèixer algunes estadístiques clau. Aquestes dades us ajudaran a comprendre l’efectivitat i el potencial d’aquesta estratègia.

Segons estudis recents, el 81% de les petites i mitjanes empreses considera que l’email màrqueting és el seu canal més efectiu per adquirir i retenir clients. A més, el 66% dels consumidors en línia han fet una compra com a resultat d’un correu electrònic de màrqueting.

Aquestes estadístiques demostren que el correu electrònic màrqueting pot generar resultats tangibles i contribuir al creixement del teu negoci de comerç electrònic.

Estratègia d’email màrqueting per a ecommerce

Per aprofitar al màxim el correu electrònic màrqueting en el teu negoci de comerç electrònic, és important tenir una estratègia clara i ben definida.

En primer lloc, heu de construir una llista de subscriptors de qualitat. No es tracta de tenir la llista més gran possible, sinó de tenir subscriptors interessats i compromesos. Pots fer això oferint incentius, com ara descomptes exclusius o contingut rellevant, a canvi de la subscripció.

Un cop tinguis una llista de subscriptors, l’has de segmentar d’acord amb diferents criteris, com ara interessos, comportaments de compra o ubicació geogràfica. Això et permetrà enviar missatges més rellevants i personalitzats, cosa que augmentarà les possibilitats que els teus subscriptors interactuïn amb els teus correus electrònics.

A més, és important establir una freqüència de tramesa que sigui consistent però no invasiva. No voldràs inundar les safates d’entrada dels teus subscriptors amb correus electrònics diaris, però tampoc vols que s’oblidin de tu. Troba un equilibri i mantingues una comunicació constant però no excessiva.

Creació del teu pla d’email màrqueting

Per crear un pla d’efectiu, heu de tenir en compte diversos aspectes importants.

En primer lloc, defineix els teus objectius. Vols augmentar les vendes, fidelitzar els teus clients existents o promocionar nous productes? Cada objectiu requerirà diferents enfocaments i estratègies, per la qual cosa és important establir clarament el que vols aconseguir amb el teu pla de correu electrònic màrqueting.

A continuació, creeu un calendari d’enviament de correus electrònics. Això us ajudarà a mantenir una comunicació constant amb els vostres subscriptors ia planificar les vostres campanyes amb anticipació. Podeu establir dates específiques per enviar correus electrònics promocionals, recordatoris de carrets abandonats o butlletins informatius.

A més, assegura’t que els teus correus electrònics siguin visualment atractius i fàcils de llegir a diferents dispositius. Utilitza plantilles professionals i optimitza els teus correus electrònics per a dispositius mòbils, ja que cada vegada més persones revisen els correus electrònics des dels telèfons intel·ligents.

Consells per a l’email màrqueting a ecommerce

Aquí hi ha alguns consells pràctics per ajudar-te a maximitzar els resultats de la teva estratègia al comerç electrònic:

 1. Personalitza els teus missatges: Utilitza el nom del destinatari a la salutació i adapta els teus missatges segons els seus interessos i comportaments anteriors.
 2. Crea línies dassumpte atractives: La línia dassumpte és el primer que veuen els teus subscriptors, de manera que ha de ser interessant i convincent perquè obrin el teu correu electrònic.
 3. Utilitza el poder de la segmentació: Segmenta la teva llista de subscriptors per enviar missatges específics a diferents grups de persones. Això augmentarà la rellevància dels vostres correus electrònics i millorarà la taxa d’obertura i clics.
 4. Inclou trucades a l’acció clares: Fes que sigui fàcil per als teus subscriptors realitzar l’acció que desitges que facin, ja sigui fer una compra, descarregar un recurs o registrar-se per a un esdeveniment.
 5. Realitza proves A/B: Experimenta amb diferents elements dels teus correus electrònics, com ara línies d’assumpte, trucades a l’acció o dissenys, per veure què funciona millor i optimitzar els teus resultats.

Eines de correu electrònic màrqueting per a ecommerce

Hi ha nombroses eines disponibles al mercat que us ajudaran a automatitzar les vostres campanyes i millorar els vostres resultats. Aquí hi ha algunes eines populars:

 1. Mailchimp : És una de les eines d’email màrqueting més conegudes i utilitzades. Ofereix plantilles personalitzables, automatització de campanyes i anàlisis detallades de resultats.
 2. HubSpot : A més de l’email màrqueting, HubSpot ofereix una suite completa d’eines de màrqueting i vendes. Pots crear correus electrònics personalitzats, automatitzar les teves campanyes i fer un seguiment dels teus resultats, tot en un sol lloc.
 3. GetResponse : Aquesta eina ofereix una àmplia gamma de funcions, des de la creació de correus electrònics i l’automatització de campanyes fins al seguiment de resultats i la gestió de llistes de subscriptors.

Exemples d’email màrqueting a ecommerce

En observar exemples de correu electrònic màrqueting reeixits en el comerç electrònic, pots obtenir idees i inspiració per a les teves pròpies campanyes. Aquí hi ha alguns exemples:

 1. Amazon: Amazon utilitza el correu electrònic màrqueting per enviar recomanacions de productes basades en l’historial de compra i navegació dels seus clients. Això els ajuda a personalitzar lexperiència del client i augmentar les possibilitats de venda creuada.
 2. Sephora: Sephora envia correus electrònics amb consells de bellesa, tutorials de maquillatge i ofertes exclusives per als seus subscriptors. Això els ajuda a construir una comunitat compromesa de clients i mantenir interessats en la seva marca.
 3. Airbnb: Airbnb utilitza el correu electrònic màrqueting per enviar ofertes d’allotjament i promocions especials als seus subscriptors. També inclouen ressenyes i testimonis d´altres viatgers per generar confiança i augmentar les possibilitats de reserva.

Serveis per a ecommerce

Si no tens temps o recursos per administrar les teves campanyes de correu electrònic màrqueting pel teu compte, pots considerar contractar serveis de correu electrònic màrqueting especialitzats per al comerç electrònic. Aquests serveis us ofereixen l’experiència i les eines necessàries per crear i executar campanyes efectives.

Alguns serveis populars de correu electrònic màrqueting per a ecommerce són:

 1. Klaviyo: Klaviyo s’especialitza en email màrqueting per a empreses de comerç electrònic. Ofereix funcions avançades de segmentació, automatització i personalització per ajudar-te a augmentar les vendes i fidelitzar els teus clients.
 2. Omnisend: Omnisend és una altra plataforma de correu electrònic màrqueting dissenyada específicament per al comerç electrònic. Ofereix plantilles personalitzables, automatització de campanyes i seguiment de resultats per optimitzar les estratègies.
 3. Campaign Monitor: Campaign Monitor és una eina versàtil que s’adapta a diferents indústries, inclòs el comerç electrònic. Ofereix funcions de segmentació, automatització i anàlisi per millorar les teves campanyes de correu electrònic màrqueting.

Conclusió

En conclusió, és una estratègia efectiva i rendible per a les empreses de comerç electrònic. Us permet establir una comunicació directa i personalitzada amb els vostres clients, augmentar les conversions i construir relacions duradores.

No obstant això, per obtenir els millors resultats, és important tenir una estratègia clara, segmentar la llista de subscriptors i personalitzar els teus missatges. A més, has dutilitzar eines demail màrqueting adequades i aprendre dexemples reeixits en el comerç electrònic.

Si implementes l’email màrqueting de manera estratègica i enfocada, es pot convertir en una poderosa eina per augmentar les vendes i construir la lleialtat dels teus clients en el món del comerç electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *