Site Overlay

Ruta de las 3 Coladas de Sant Joan de les Fonts

La Ruta de les 3 Colades està ubicat a la comarca de la Garrotxa, a la província de Girona, Catalunya, Espanya, Sant Joan de les Fonts i és un tresor ocult que conté una meravellosa combinació d’història geològica i bellesa natural.

Entre les nombroses rutes de senderisme que ofereix aquesta regió, la Ruta de les 3 Colades destaca com un viatge fascinant que ens submergeix en l’antiga activitat volcànica i ens permet gaudir d’impressionants paisatges.

Powered by Wikiloc

Història geològica: les bugades de lava

L’origen volcànic de la Garrotxa es remunta fa milers d’anys, quan la terra va experimentar una intensa activitat sísmica. La Ruta de les 3 Colades ens porta a través de tres fluxos de lava que es van solidificar en diferents períodes, creant una panoràmica única. Aquestes colades, conegudes com a Malpaís, Roca Negra i Malveí, són testimonis muts de la força i la majestuositat de la natura.

Passeig pel Malpaís

El Malpaís, la primera de les bugades a la nostra ruta, es caracteritza pel seu terreny irregular i rocós. Aquí ens trobem amb l’evidència tangible de l’activitat volcànica, amb formacions basàltiques que han resistit el pas del temps. La vegetació que ha aconseguit prosperar entre les esquerdes de la roca afegeix un toc de color a aquest paisatge lunar.

Descobrint la Roca Negra

La Roca Negra ens transporta a un escenari on la lava es va refredar ràpidament, creant una superfície fosca i rugosa. Aquest tram de la ruta ofereix vistes impressionants de les valls circumdants i les muntanyes llunyanes. La flora adaptada a aquestes condicions extremes ens recorda la tenacitat de la vida al mig de l’adversitat.

Malveí: la darrera parada

La tercera bugada, Malveí, tanca el nostre recorregut. Aquí, la lava va fluir formant una extensa plana que contrasta amb les característiques més abruptes de les bugades anteriors. Aquest tram ens convida a reflexionar sobre la capacitat de la natura per transformar-se i reinventar-se a si mateixa.

Consells

  • Calçat Adequat : Donat el terreny rocós, és essencial portar calçat còmode i resistent.
  • Aigua i Snacks : Assegureu-vos de portar suficient aigua i alguns snacks per energitzar-te durant la caminada.
  • Protecció Solar : L’exposició directa al sol pot ser intensa, així que no oblideu aplicar protector solar i portar un barret.
  • Respecte per la Natura : Mantingues la ruta neta i respecta la flora i fauna local, contribuint així a la preservació de l’entorn.

Conclusió

La Ruta de les 3 Colades de Sant Joan de les Fonts és més que un simple passeig; és una immersió en la història geològica de la regió i una oportunitat per apreciar la capacitat sorprenent de la natura per transformar i donar forma al paisatge. Cada bugada explica una història única, i juntes, formen un viatge inoblidable entre la majestuositat volcànica i la bellesa natural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *