Site Overlay

Ruta per recollir castanyes a Catalunya

Arriba l’hivern i és una tradició menjar castanyes, però alguna vegada has pensat anar a recollir castanyes tu mateix? Aquí podràs saber on i quan pots anar a recollir-les.

Quan es recullen castanyes?

Les castanyes es comencen a recollir al mes d’octubre. La veritat, que durant aquell mes vaig ser al Montseny, i semblava literalment una pluja de castanyes. De vegades em feia por que caigués al cap, perquè feia un soroll força fort ia més: tenen punxes! La història d’aquesta aventura la pots llegir aquí .

On anar a recollir castanyes?

Des de Barcelona.

A una hora de Barcelona, ​​podeu anar a recollir castanyes al Montseny. El paratge és ídilic i increïblement bell, una cosa característica de la zona.

Ruta preciosa però ara massificada.

L’Alba ens explica una de les rutes del Montseny, que en fer el vídeo milers de persones s’han llançat i han acabat amb la diversió de recollir castanyes. Tot i això, és una bona visió per saber que podem trobar en altres llocs.

Ruta per recollir castanyes menys concorregudes.

A Montseny pots trobar milers de llocs on recollir castanyes, fins i tot pot caure al cap. I et prometo que fan mal! Una de les rutes petites que pots gaudir en família és la que et deixo aquí a baix.

Powered by Wikiloc

Ruta per recollir castanyes a Viladrau.

Per agafar aquest camí, anirem a l’ermita d’Erola i agafarem el corriol que hi és.

La ruta té uns 8,33 km i és una ruta circular, per això és genial per a principiants que volen posar-se a prova. El seu desnivell de 272 metres és apte per a gairebé qualsevol iniciat. I el temps que necessites per recórrer-ho és de 2 hores, però pots allargar-lo fins a un total de 3 per anar recollint castanyes.

On dormir?

A prop de les rutes del Montseny, podreu veure que tens grans possibilitats en càmpings, que són preciosos i també una gran oferta d’habitacions, albergs i hotels per la zona.

A favor seu, diria que no té els preus inflats de les costes catalanes, de manera que els veig força més assequibles per fer una escapada romàntica i aprofitar les rutes del seu voltant per fer alguna cosa diferent i gratificant.

Booking.com

Si d’altra banda, vols fer una passejada de trekking d’una tarda o un dia, ho pots fer perfectament mentre descobreixes els diferents arbres mil·lenaris.

A Toledo.

A Toledo m’ha costat una mica més trobar rutes per recollir castanyes perquè no tenen semblant al Montseny. Tot i així, pots anar a rocollir castanyes a la Serra de Sant Vicenç. És una mica dura, en comparació amb les rutes de Huelva i Barcelona.

Powered by Wikiloc

Si t’animes a compartir els teus coneixements d’on anar a buscar castanyes a Toledo, tot sóc orelles.

A Huelva.

La millor ruta que he trobat per recollir castanyes a Huelva, és la del Carbassó. Pots visitar-la amb la família i gaudir de la connexió en un sender senyalitzat.

Powered by Wikiloc

T’agradaria compartir la ruta que coneixes? A mi m’encantaria.

Escull els teus guants per recollir castanyes.

Abans he comentat que les castanyes tenen broquetes, i és que estan recobertes en una armadura de broquetes, que té pinta de pilota de tennis. Per no tenir problemes, et recomano uns guants per evitar punxades o talls derivats d’aquestes punxes. Per això qualsevol que compleixi amb aquestes condicions, serà suficient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *