Site Overlay

Toll de l’esqueix a Tarragona

La Ruta del toll de l’esqueix és una caminada popular a la província de Tarragona, a la regió de Catalunya, al nord-est d’Espanya. Es tracta d´una ruta circular d´uns 7 quilòmetres que ofereix impressionants vistes de la muntanya i la natura de la zona.

Com arribar a El Pinetell?

Si us trobeu al Baix Camp o als voltants, per arribar al punt d’inici us heu de dirigir cap al Pinetell. Primer, condueix cap a l’interior de la Riba. Un cop al municipi, busca la carretera TV-7044 que remunta la vall. Després de vuit quilòmetres, trobareu El Pinetell. Assegureu-vos de no passar-ho. L’entrada a aquesta pedania de Montblanc es troba en una zona verda després de les galledes d’escombraries, on podreu trobar la zona d’aparcament i l’inici del sender.

Com arribar al Toll de l’Esqueix?

Per arribar al Toll de l’Esqueix, des de l’aparcament i mirant cap al poble, agafa el carrer de la dreta. Sabràs que és la correcta perquè a mà dreta hi ha diverses cases amb jardí. Després d’uns quants metres, trobareu una cruïlla. Gira a mà esquerra i continuaràs pel corriol.

Després d’aproximadament 15 minuts, arribareu a un pal indicador amb una bifurcació. Si preneu el sender de l’esquerra, podreu visitar la Roca del Lloro, que ofereix unes vistes impressionants. Després de tornar a l’indicador, seguiu el camí que porta al Toll de l’Esqueix. Sabràs que ets a prop quan vegis el tram equipat amb una corda. Aneu amb compte!

Després de passar la part més tècnica, continua a mà dreta i arribaràs a una piscina natural. A la vostra esquerra, trobareu unes roques que formen un pont per creuar. Després de creuar el pont, camina paral·lelament al riu per un corriol estret. En pocs minuts arribaràs a un camí més ample que travessa l’altra riba.

El que en queda és fàcil, però en pujada. Et creuaràs un parell de vegades amb la línia elèctrica. El darrer tram de pujada és el més complicat, però és breu. Aquestes indicacions són perquè facis la ruta en el mateix sentit que jo. Si preferiu fer-la al revés, només heu de seguir el track acuradament.

Powered by Wikiloc

Pensant en passar uns dies en el Pinetell?

Booking.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *